Magyar Asztalos Országos Tanulmányi Verseny

 

Aktuális: A 2012-13. évi verseny döntőjére 2013. április 18-án kerül sor Sopronban az Egyetem faipari tanműhelyében!!

 

16 csapat, érdekes feladatok, izgalmak! Ki lesz a legjobb?

 

 

A verseny meghirdetője, kiírója és szervezői:

  • Magyar Asztalos és Faipar folyóirat
  • Országos Asztalos- és Faipari Szövetség
  • Asztalos Akadémia Egyesület

 

 

A verseny célja:

A verseny fő célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a korszerű asztalosipari megoldásokkal, hogy ezeken keresztül a tanulók közelebb kerülhessenek a bútorasztalos és épületasztalos szakmák érdekességeinek, különlegességeinek elsajátításához, olyan szakmai impulzusokat kapjanak a fa-és asztalosipar területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, amelyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség szeretete, tisztelete.

A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára irányítják a figyelmet.

A kiírás – nem utolsó sorban–, túllépve a hagyományos, az iskolák keretein belül lebonyolított tanulmányi versenyek felépítésén, a gyakorlaton alapuló szakmai tartalomra és a valós iparból jövő információkra fekteti a hangsúlyt. Ehhez a támogató cégek biztosítják azt az információs hátteret, amelynek segítségével a diákok az iskolai tananyagot kiegészítve felkészülhetnek. Ez az együttműködés ugyanakkor a versenyt támogató cégeknek is rendkívül fontos, hiszen szakmai kompetenciájuk igazolása a tájékoztatóanyagok és a versenyfeladatok magas színvonalú előkészítése.

 

További információ:

Nagy Timea, X-Meditor Kft. 9023 Győr, Csaba u. 21. Tel.: 96/618-081. nagy.timea@xmeditor.hu

 

Tovább a verseny honlapjára!